Klanten geven smilies aan GAC voor de service

Maak ook zo’n campagne

GAC Business Solutions levert gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware op basis van Microsoft technologie.

Het doel

Al ruim 5 jaar maakt GAC gebruik van de e-mail marketingoplossing MailPlus. E-mail is één van de belangrijkste marketingkanalen voor GAC.

De dienstverlener wil graag de best mogelijke service bieden aan haar klanten. Om nog meer betrokken te raken bij de klant, zocht GAC naar een nieuw klantfeedbacksysteem.

Met MailPlus

Samen met Spotler introduceerde GAC een klantfeedbacksysteem dat werkt met smilies. Wanneer een klant toestemming geeft tijdens het telefoongesprek, wordt na het gesprek automatisch een feedbackformulier verstuurd per mail. Dankzij de koppeling tussen Microsoft Dynamics CRM en MailPlus kan de klant binnen enkele seconden de service beoordelen met een smiley.

Dit werkt simpel, effectief en laagdrempelig. Het brengt de dialoog met de klant direct op gang en de feedback stimuleert servicedeskmedewerkers.


We verzamelen belangrijke feedback snel en efficiënt, waardoor onze service elke dag beter wordt.

Xavier Dusée - Manager - GAC Business Solutions

Het succes

GAC ontvangt nu dagelijks feedback waarmee de grootste Microsoft Dynamics NAV partner van Nederland de service verbetert.

Doordat de informatie op één plek staat, is het maken van een dashboard eenvoudig. De resultaten op het dashboard worden getoond in Microsoft PowerBI. Met de handige PowerBI App is overal in één oogopslag te zien wat de score is. Handig, want hierdoor kan GAC direct inspelen waar dat nodig is.