Marketeers hebben vaak meer oog voor welkomstcampagnes en verjaardagscampagnes en veel minder voor loyaliteitscampagnes. Toch loont het om aandacht en energie te stoppen in het opzetten van loyaliteitscampagnes. Uit een onderzoek van State of Marketing blijkt dat 72% van de ondervraagde marketeers een loyaliteitscampagne effectief vindt en dat dit zorgt voor een hogere klik ratio. Denk bij loyaliteitscampagnes aan spaarprogramma’s, kortingsacties, maar ook aan exclusieve klantdagen. Laat je inspireren met de volgende voorbeelden.

1. Extra service van Onna Onna

Wanneer een klant een jaar verzekerd is bij Onna Onna, gaat het bedrijf een stap verder met zijn service. De klant ontvangt de groene kaart per e-mail. Bewaart hij deze e-mail op zijn telefoon, dan heeft hij de groene kaart altijd bij de hand. Handig is de link naar de website waarop de klant kan zien in welke landen hij de groene kaart nodig heeft.

2. Inzicht in puntenaantal van Airmiles

Veel bedrijven hanteren een mooi spaarsysteem. Maar om het puntenoverzicht te checken, moet een klant vaak inloggen op een persoonlijke pagina. Dit veroorzaakt een hogere drempel om de punten te gebruiken voor mooie aanbiedingen. Airmiles doet dit veel slimmer. Zij laten het puntenaantal direct in de e-mail zien.  Daarnaast geven ze enkele suggesties waaraan de punten besteed kunnen worden.

3. Zorg wegnemen bij Laser Visa Card

Stuur je een cadeau met een loyaliteitscampagne, zorg er dan voor dat het cadeau dicht bij de service van je bedrijf ligt. Met de Tinkle Alarm speelt Laser Cards op de productbeleving van de klant in. De Tinkle Alarm gaat af zodra iemand de rits van een tas of jas opent, een handige oplossing tegen zakkenrollers. De Tinkle Alarm is een klein cadeautje, maar wel met het doel een zorg bij de klant weg te nemen.

4. Member Days van Hunkemöller

Naast een succesvol spaarsysteem organiseert Hunkemöller regelmatig Member Days waarbij kaarthouders exclusief recht hebben op 20% korting. Deze e-mail geeft de kaarthouder een aantrekkelijke korting die zij bij bestellingen in de webshop kan gebruiken. Hoewel de korting alleen in het weekend gebruikt kan worden, hoeft de kaarthouder hiervoor niet speciaal naar de winkel. Zo kan zij gebruik maken van de korting en hoeven weekendplannen hiervoor niet worden aangepast.

5. Onbezorgd naar de Motorbeurs

Parkeergelegenheid vinden tijdens een evenement kan soms een hele onderneming zijn. De KNMV neemt deze zorg weg door de leden een veilige en gratis parkeerplaats te bieden voor hun motor tijdens de Motorbeurs. Met een gratis kopje koffie of thee bij ontvangst heeft de klant een goede start van de dag.

6. 5 jaar verzekerd bij FTBO

Met veel kortingsacties van verzekeraars is het tegenwoordig voor klanten aantrekkelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. FBTO geeft met deze e-mail aan dat zij hun huidige klanten niet vergeten en dat zij het waarderen dat hun klant al 5 jaar kiest voor FBTO. FBTO laat hiermee zien hoe mooi een loyaliteitscampagne eruit kan zien, door met relatief weinig inspanning toch extra aandacht te geven aan huidige klanten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze Pinterest pagina

Hoe past u loyaliteitscampagnes toe in Spotler?

Wilt u zelf aan de slag met de loyaliteitscampagne? Bekijk in het Spotler Help Center hoe u zo’n campagne inzet.