Blijf op de hoogte van de laatste trends met onze jaarlijkse marktonderzoeken

  • Nationaal E-mail Onderzoek
  • Nederlandse E-mail Marketing Benchmark
  • B2B Marketing Trendrapport
  • E-commerce Marketing Trendrapport
Image

Waarom marktonderzoeken?

Spotler is geen onderzoeksbureau en toch investeren wij tijd, energie en een beetje marketingbudget in het uitbrengen van onderzoeksrapporten. Dat doen wij omdat wij onze klanten en partners willen voeden met actuele informatie rondom e-mail (marketing) en de laatste marketingtrends. Zo blijven zij op de hoogte en kunnen zij de juiste beslissingen nemen.

Het Nationaal E-mail Onderzoek

Sinds 2013 doen wij een jaarlijks onderzoek onder een consumentenpanel van CG Research naar het gebruik en de beleving van e-mail ten opzichte van andere communicatiekanalen (social media, sms, post). Een compleet beeld van het Nederland e-mail gebruik en de omgang met social media lees je terug in het Nationaal E-mail Onderzoek (NEO).

De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark

Spotler en Tripolis presenteren een krachtige bron van informatie: de Nederlandse E-mail Marketing Benchmark 2021. De benchmark is samengesteld uit de data van de E‑mail Service Providers Spotler Nederland en Tripolis. Voor deze benchmark zijn 845.000 campagnes van 5.176 bedrijven geanalyseerd. In totaal zijn ruim 13 miljard mails opgenomen in de benchmark. De campagnes die zijn opgenomen bestaan uit minimaal 500 verzonden e-mails.

Daarnaast maakt de benchmark een vergelijking mogelijk met alle historische e‑mailgegevens die teruggaan tot 2015. Dit levert bijzonder veel waardevolle data op. Zo kun je je eigen cijfers vergelijken met de benchmark en krijg je inzichten waarmee je eigen e-mail marketingactiviteiten kunt verbeteren.

Het B2B Marketing Trendrapport

Wij doen onderzoek naar de trends en ontwikkelingen in B2B marketing. Met het rapport willen wij inzicht geven in de thema’s waarmee collega-marketeers mee bezig zijn. In 2020 hebben we dit onderzoek samen met Beeckestijn Business School gedaan. In 2019 werkte we samen met SRM Opleidingen. In 2016, 2017 en 2018 werkte we samen met het Platform Innovatie in Marketing (PIM).

Download de benchmark uit 2020

Het E-commerce Marketing Trendrapport

In samenwerking met Thuiswinkel.org hebben we onderzoek gedaan naar de Nederlandse e‑commerce. We brengen de trends, uitdagingen en speerpunten voor 2019 in de e‑combusiness in kaart die belangrijk zijn voor (e‑commerce) marketeers.

Go to top
Direct Contact